Kninski branitelji zaprijetili "neželjenim situacijama" na godišnjici "Oluje"

Kninski branitelji zaprijetili "neželjenim situacijama" na godišnjici "Oluje"

UDRUGA hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin", izrazila je danas putem otvorenog pisma žestoko negodovanje zbog dijeljenja odluka o deložaciji iz stanova nekolicine kninskih branitelja.

Tekst otvorenog pisma udruge koja skrbi o 225 hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski branitelji i njihove obitelji koji stanuju u Kninu u Vukovarskoj ulici br. 5-8 ovih dana na svoje kućne adrese dobivaju rješenja o deložaciji iz navodno kadrovskih stanova MORH-a, u kojima žive i egzistiraju već 10. godina i za koje uredno plaćaju stanarinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neshvatljivo je da se država na ovako morbidan način poigrava sa sudbinama upravo onih koji su dali sve za domovinu i koji su oslobodili ovaj grad od srbo-četničkih paravojnih formacija, koja im sada na ovakav način vraća i to sve niti puni mjesec dana od proslave veličanstvene akcije "Oluja", na kojoj će se okupiti svi relevantni političari koji nisu u stanju riješiti nekoliko stanova za hrvatske branitelje i invalide iz domovinskog rata, a upravo će oni pričati hvalospjeve o istim braniteljima koje sada tjeraju na ulicu bez ikakve šanse za neko drugo rješenje.

Stoga molimo sve one političare i državne službenike koji se prepoznaju u ovom pismu da po žurnom postupku objasne i poduzmu sve bitno da se ovaj nemili problem riješi jer u protivnom će se dogoditi neželjene situacije i to na sam dan proslave obljetnice "Oluje", što nikako i nikome, a posebice hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata nije želja."

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara