Knjiga D. Strehovca "Tigrovi: iza legende: A ´ko vas je tjero?"

ZAGREBAČKI nakladnik Meditor-Prom predstavio je danas u Europskom domu u Zagrebu knjigu bivšega hrvatskog gardista Darija Strehovca Streha "Tigrovi: iza legende: A ko vas je tjero?".

O knjizi su govorili, u ime nakladnika, Milan Pišković, recenzentica teatrologinja Maja Hribar Ožegović i brigadir Hrvatske vojske Željko Orlović.

Knjiga je pisana dokumentarno-literarnim stilom, napomenula je Hribar Ožegović i dodala kako je ona legitimitet za povijesno pamćenje o jednom razdoblju novije hrvatske ratne literature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Knjiga predstavlja čitav problemski tok od neznanih izvora do ušća ratnoga stvaralaštva, rekla je Hribar Ožegović i dodala kako je ona striktno dokumentarni i empirijski posredovan pristup fenomenu ratnoga i poratnog razdoblja.

To djelo potiče niz pitanja, a među njima i ono o nama gdje smo se u svim tim okolnostima i sami nalazili, napomenuo je Orlović i dodao kako je za branitelje posebno težak poratni povratak u stvarnost u kojoj ih ne razumiju njihovi najbliži.

Knjiga "Tigrovi: iza legende: A ko vas je tjero?" (335 str.) u šest dijelova bilježi proživljavanje rata i njegovih posljedica iz pera sedamnaestogodišnjega hrvatskog dragovoljca i gardista.

Darijo Strehovac - Streh razvojačeni je hrvatski branitelj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara