Koalicija HDZ-HSLS-DC-HD na izbore pod sloganom "Zagreb u srcu"

Koalicija HDZDCHSLSHrvatski demokršćani za Grad Zagreb predstavila je danas izborni program pod sloganom "Zagreb u srcu", a nositeljica liste Marina Matulović Dropulić naglasila je da će poticati razvitak gospodarstva i zapošljavanje, te sustavno rješavati problem gradskog prometa.

Naglasila je da bi buduća gradska vlast trebala izraditi cjelovit program potpore i poticaja poduzetništva i uskladiti ga sa strategijom razvoja, povezivanje malih, srednjih i velikih poduzeća. Jasan infrastrukturni program razvitka grada temeljimo na rješavanju njegovih kritičnih točaka u prometu, zatim na ravnomjernoj izgradnji javnih sadržaja u svim gradskim područjima i onih sadržaja koji su nužni za grad veličine i značaja Zagreba, kazala je Matulović Dropulić. Dodala je da je hitno potrebno izraditi izmjene i dopune GUP-a i izgraditi spalionicu otpada.

Grad treba osigurati sredstva za nabavku novih tramvaja i autobusa, pojačati prigradski promet željeznicom, primijeniti sustav automatskog upravljanja prometom te graditi nove garaže i parkirališta na rubnim dijelovima grada.

Zajedno s državom završit ćemo gradnju bolnice u Blatu, a objekt bolnice Sveti duh nakon njenog preseljenja u Novu bolnicu. Posebna pozornost bit će posvećena uređenju domova zdravlja, sufinanciranju dogradnje i opremanja zagrebačkih bolnica. Nastaviti će se s izgradnjom dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Poticat ćemo sve oblike stanovanja, sagraditi ili kupiti najamne stanove upravo za mlade, nastaviti programe poticane stanogradnje, uz zaštitu okoliša od devastacije, kazala je Matulović Dropulić.

Kulturna politika grada treba afirmirati sve oblike umjetničkog stvaralaštva. Siromašni, bolesni ili nemoćnim imat će potporu i stalnu skrb jer socijalna je politika sastavni dio svih segmenata razvitka grada, kazala je.

Potpredsjednik DC-a Joško Morić zauzeo se za odgovorniji odnos prema građanima i trošenju njihova novca, potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković kazao je da izborni program nudi ostvarive projekte, a predsjednik Hrvatskih demokršćana Ante Ledić istaknuo je da će se zauzimati za dostojan život građana Zagreba.

Odgovarajući na upite novinara Matulović -Dropulić je kazala kako misli da je 14 dana dovoljno za izbornu kampanju.

Na tvrdnju da je izbornu listu za Zagreb kreirao predsjednik stranke Ivo Sanader rekla je da su stranački odbori imali autonomiju u njihovu sastavljanju te da se na njima nalaze stručni i sposobni ljudi.

U vezi s bespravnom izgradnjom kazala je da nije potrebno donositi novi zakon o legalizaciji bespravnih objekata, već da je problem što njihovi vlasnici nisu ni zatražili izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola.

(Hina) xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara