Koalicija HKDU-HČSP predstavila liste za cijelu Hrvatsku

HRVATSKA kršćanska demokratska unija (HKDU) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP), koje na izbore izlaze zajedno, danas su predstavile svih deset lista za Hrvatsku te 11. listu za dijasporu.

Predsjednici stranaka Anto Kovačević i Luka Podrug istaknuli su kako vjeruju da će prijeći izborni prag u svim izbornim jedinicama, a da će u nekim, kao na primjer u desetoj, dobiti i više od 15 posto glasova.

Predsjednik HKDU-u i nositelj u trećoj izbornoj jedinici Anto Kovačević rekao je kako je Hrvatska umorna od lažnih obećanja i lopova, te da joj je potreban radikalan zaokret. "Iz gliba Hrvatsku mogu spasiti samo oni koji su bili Hrvati prije 1990. Samo oni mogu srušiti komuniste koji nisu zaustavili mito i korupciju u državi i koji su stali na stranu tajkuna", rekao je.

Predsjednik HČSP-a Luka Podrug oštro je kritizirao medije, osobito elektroničke, koji tu koaliciju, kako je dodao, iako je HKDU parlamentarna stranka, ne tretiraju na isti način kao SDP ili HDZ. "Nemamo ravnopravni tretman u medijima i - čak kad tražimo televizijsku kvotu kao danas - HTV nam ne dođe", rekao je Podrug, dodajući da su zbog toga poslali žalbu DIP-u.

Podrug je ustvrdio kako su ovo dosad najneravnopravniji izbori i da se ništo slično prije nije toliko događalo.

Predsjednik HČSP-a istaknuo je da su njihove izborne liste alternativa sadašnjoj vlasti i da su na njima junaci Domovinskog rata. Rekao je kako vjeruje da će ta koalicija dobiti sve glasove pravaša jer, dodao je, pravaštvo nije ono što je učinio Anto Đapić, koji, po njegovim riječima, može koalirati i sa SDP-om i HDZ-om.

Marko Veselica, koji je nositelj liste HKDU-HČSP u prvoj izbornoj jedinici, rekao je kako bez ideje Ante Starčevića i Katoličke crkve ne bi bilo Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara