Koalicijski sporazum HDZ-a, HSLS-a, HB-a i HSP-a u Kninu

U KNINU je potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, HSLS-a, HB-a i HSP-a, kojim te političke stranke s devet vijećničkih mandata osiguravaju većinu u Gradskom vijeću.

Potpisnici sporazuma suglasili su se da kandidatkinja za gradonačelnicu Knina bude HDZ-ova vijećnica Josipa Rimac, koja je na izborima bila nositeljica zajedničke liste HDZ-a i HSLS-a. HDZ je dobio i jednog dogradonačelnika, te predsjednika Gradskog vijeća i dva mjesta u Gradskom poglavarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HB je dobio mjesto drugog kninskog dogradonačelnika, potpredsjednika Gradskog vijeća i jednog člana Poglavarstva, dok je HSP-u pripalo jedno mjesto u Gradskom poglavarstvu.

Sukladno Zakonu o nacionalnim manjinama, SDSS koji je na izborima dobio osam vijećničkih mandata, imat će potpredsjednika Gradskog vijeća i jednog člana Poglavarstva.

Predsjednik kninskog HDZ-a i dosadašnji gradonačelnik Vinko Marić kazao je nakon potpisivanja sporazuma kako se na taj način poštuje volja građana, te ocijenio da je takav koalicijski sporazum najbolje rješenje za grad Knin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara