Kod bankara iz Vrlike pronađeno 2,5 milijuna kuna, imao je i pomagača

Kod bankara iz Vrlike pronađeno 2,5 milijuna kuna, imao je i pomagača
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

BANKAR koji je 8. studenog iz banke u Vrlici uzeo 11,4 milijuna kuna danas se predao u PU splitsko-dalmatinskoj. Od predaje je na ispitivanju, a policija je izvijestila kako je dio novca pronađen.

Podsjetimo, radi se o Srđanu Djakoviću, koji je bio dugogodišnji šef vrličke poslovnice banke, prvo Splitske, a potom OTP-a.

Bio je cijenjen pripadnik zajednice koju je napustio s tuđih 11 milijuna i otišao u nepoznato. 

Imao je pomoćnika

Kako javljaju iz PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela pronevjere na štetu banke sa sjedištem u Splitu, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 59-godišnjak, kao djelatnik banke, odnosno ispostave poslovnice u Vrlici, 8. studenog 2019. protupravno prisvojio novac u iznosu od 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao. 

Dio novca pronađen

"Obzirom da je tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca pronađen, utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna. 

Također, utvrđena je sumnja da je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan,  pružio pomoć 59-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela, te ga svojim vozilo odveo u Bosnu i Hercegovinu. 

Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", javljaju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara