Kod Bjelovara u dvorištu kuće uzgajao marihuanu, policija mu iščupala 151 stabljiku

Kod Bjelovara u dvorištu kuće uzgajao marihuanu, policija mu iščupala 151 stabljiku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BJELOVARSKA policija je u naselju u široj okolici Grubišnog Polja u dvorištu obiteljske kuće pronašla, a zatim i iščupala 151 stabljiku marihuane, visoke od 15 centimetara do 2,24 metra, priopćili su u petak iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Postupajući temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru u srijedu je izvršena pretraga doma i drugih prostora u vlasništvu 37-godišnjaka u jednom naselju u široj okolici Grubišnog Polja, s ciljem pronalaska predmeta i tragova u vezi kaznenog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. Kaznenog zakona, navodi se u priopćenju.

Pri pretrazi je u dvorištu obiteljske kuće pronađeno "ukupno 151 stabljika nalik na opojnu drogu marihuanu visine od 0,15 m do 2,24 m. Stabljike su čupanjem izuzete s mjesta pronalaska te oduzete od vlasnika kuće". U kući je, dodaje se, pronađena "manja količina suhog lišća nalik na marihuanu, PVC kutijica s malo zelene suhe biljne materije nalik na marihuanu i dvije drobilice za marihuanu te su i ti predmeti oduzeti". 

Izuzete stabljike i zelena biljna materija bit će uz nalog nadležnog državnog odvjetništva dostavljene na vještačenje te će nakon zaprimljenih rezultata biti podnesena adekvatna pismena, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara