Kod grčkog dilera droge policija pronašla vizitku Nevenke Tuđman

KOD GRČKOG poduzetnika Achilleasa Karamacherasa, koji je uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo zbog pokušaja švercanja 6,5 kilograma heroina, policija je pronašla posjetnicu Nevenke Tuđman. Kćer pokojnog predsjednika kaže da se Grka ne sjeća.

"Ne, ime mi ništa ne znači, ne mogu se sjetiti da sam ikad poslovala s njim." - rekla je Nevenka Tuđman za Jutarnji list, te činjenici da je njena vizitka pronađena kod Karamacherasa nije pridala nikakvo značenje jer je u poslu kontaktirala s mnogo ljudi.

Karamacheras je tijekom 90-ih godina radio s hrvatskim poduzetnicima, a poznat je po uspješnoj trgovini s tepisima. 1997. godine u Zagrebu je osnovao tvrtku Mikas-promet namijenjenu trgovini tekstilnim proizvodima.

Direktor Karamacherasove tvrtke Zoran Perišić kaže kako je na početku posao s tepisima išao dobro, ali je poslovno stanje kasnije postalo loše zbog čega je došlo do prekida suradnje. Perišić kaže kako je nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog bolesti, prekinuo poslovati s Karamacherasom, a grčki je poduzetnik posao prebacio u BiH.

Kako je rekao istražnom sucu, Karamacherasa su na put s pošiljkom heroina naveli veliki dugovi sarajevskim lihvarima u koje je upao posljednjih godina.

Budući da je riječ o ljudima povezanim s trgovinom drogom, Karamacheras je, da bi se riješio dugova, pristao prevesti pošiljku heroina do Zagreba gdje su ju trebali preuzeti dva Albanca.

Međutim, grčki je poduzetnik uhićen, a albanski dvojac je u bijegu i za njima je raspisana Interpolova tjeralica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara