Kod hrvatskih ribokradica pronađeno oružje i streljivo

KOD DVOJICE hrvatskih državljana iz Bijelog Brda kod Osijeka, koje je jučer zatekla u nedozvoljenom ribolovu, policija je naknadnim pretragama uz opremu za ribolov pronašla oružje i streljivo, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava i najavila protiv njih prekršajne, odnosno kaznenu prijavu.

Nakon što su jučer, nešto iza ponoći, zatečeni po povratku s nedopuštenog ribolova, u prijepodnevnim satima obavljena je pretraga osobnog automobila u vlasništu 36-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Pronađene su dvije mreže, ukupne duljine oko 130 metara i oko 20 kilograma razne ribe, dok je pretragom njegova doma pronađeno još oko 700 metara mreže.

Pretragom doma i drugih prostorija kod drugog osumnjičenika, 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, uz ostalo je pronađena jedna puška M-48, jedna automatska puška s četiri okvira, oko 530 komada raznoga streljiva i 2 zračne puške.

Protiv 37-godišnjeg osumnjičenika slijedi kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a protiv obojice osumnjičenih podnijet će se prekršaje prijave temeljem Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara