Kod Koprivnice teško pokretnu majku tukao štapom i polijevao hladnom vodom

Kod Koprivnice teško pokretnu majku tukao štapom i polijevao hladnom vodom
Slika je ilustrativnog karaktera Ilustracija: 123rf

41-GODIŠNJAK iz okolice Koprivnice optužen je da je kroz posljednje dvije godine zlostavljao majku. On joj je, piše DORH koji je podigao optužnicu, majci prijetio, udarao je štapom po glavi i tijelu te je polijevao hladnom vodom. Početkom srpnja joj je prijetio da će je ubiti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 27. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a i nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a.

Okrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je tijekom 2019. i 2020. godine u obiteljskoj kući u okolici Koprivnice učestalo vrijeđao i fizički napadao svoju teško pokretnu 65-godišnju majku te ju u više navrata polijevao hladnom vodom, kao i da je 5. srpnja 2020. došao u spavaću sobu svoje majke koja je ležala u krevetu i zaprijetio joj da će ju ubiti, a potom joj zadao više udaraca rukama i štapom po glavi i tijelu i nanio joj tjelesne ozljede.

Vijeće Županijskog suda u Koprivnici usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti", stoji u priopćenju DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara