Kod Krnjaka pronađena minsko-eksplozivna sredstva bivše jugovojske

Službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave karlovačke pronašao je jučer na sjeniku jedne kuće u Kljajić Brdu, kod Krnjaka, šest sanduka minskoeksplozivnih sredstava, s vojnim oznakama bivše jugoslavenske vojske, izvijestila je danas PU karlovačka.

Sanduci su bili prekriveni većom količinom slame, a u njima je pronađeno 400 metara detonirajućeg štapina, 32 metra sporogorećeg štapina, 70 komada detonirajućih kapsula broj 8, 187 trotilskih metaka od 200 grama, 31 trotilski metak od 100 grama, 50 komada privrednog eksploziva od 100 grama, 25 komada ručnih bombi M-75, 195 komada električnih detonatorskih kapsula, 15 satnih upaljača, 140 specijalnih upaljača, 140 inicijalnih kapsula za specijalne upaljače i 10 kolutova potezne žice za upaljače i mine.

Minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u za to predviđeno skladište do uništenja, ističu u PU karlovačkoj.

Od glasnogovornika PU karlovačke Tomislava Kotića doznaje se da je Kljajić Brdo, kod Krnjaka, 20-tak kilometara od Karlovca, do vojno-redarstvene akcije Oluje bilo pod okupacijom srpskih agresora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazao da je sanduke s minsko-eksplozivnim sredstvima prijavio vlasnik imanja M.K. iz Rijeke, nakon što ih je pronašao susjed kojemu je M.K. dopustio da s njegova sjenika odveze slamu. M.K. je pak imanje naslijedio od svojih roditelja koji su umrli, te je povremeno dolazio u kuću, ali nije ondje živio.

Zbog te okolnosti nije provedena kriminalistička obrada, a policija taj događaj tretira kao "pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava", a ne kao kazneno djelo "nedopuštenog posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari", rekao je glasnogovornik karlovačke PU.

(Hina) xvhor ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara