Kod mlade Meksikanke policija pronašla protuzračnu strojnicu

KOD 20-GODIŠNJE Anahi Beltran Cabrera meksička policija pronašla je mali arsenal oružja u kojem se čak našla i protuzračna strojnica, prva takva zaplijenjena u toj južnoameričkoj zemlji.

Oružje koje je djevojka prevozila pripadalo je narko kartelu, rekao je policijski koordinator Rodolfo Cruz. Među oružjem našli su se i meci, pet pušaka, granata te dio raketnog bacača. Karteli se zbog borbe protiv policije sve više naoružavaju sve opasnijim oružjem.

Kriminalci 2006. godine uspjeli srušiti vladin helikopter

Najubojitiji primjerak iz ovog arsenala može ispucati 800 metaka u minuti na daljinu od čak 1500 metara. Oružje koje se krijumčari meksičkim kartelima dolazi iz raznih svjetskih zemalja, a dijelom je ostalo iz građanskih ratova u Centralnoj Americi.

Ljudi iz kartela su već ranije gađali helikoptere i zrakoplove koji istražuju njihovu djelatnost, ali nikada s kalibrom koji je zaplijenjen u ponedjeljak. 2006. godine je srušen vladin helikopter koji je pokušao pobjeći paljbi sa zemlje. Meksiko pojačava svoje sjeverne i južne granice u želji da otkrije što više droge i oružja koje se krijumčari. 

I.Kri.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara