Kod Šibenskog mosta pronađeni dijelovi Mrkićeva automobila, policija sumnja na slijetanje u provaliju

TRAGOM pronađene registracijske pločice ZD-283-Er Renault Clija, automobila koji pripada 23-godišnjem Borisu Mrkiću koji je nestao u ponedjeljak poslijepodne, šibenska policija u nedjelju je navečer počela pretraživati područje oko Šibenskog mosta.

Tamo je, naime, pronađena pločica, a jedna od sumnji je da je nesretni mladić automobilom sletio s mosta. Osim policajaca, na teren su izašli i ronioci.

Policija je, kako doznajemo, reagirala na poziv građanina koji je oko 20:30 sati u obližnjem masliniku pronašao pločicu. Kod Šibenskog mosta uočeni su i tragovi kočenja automobila. Osim registracijske pločice pronađen je i automobilski naplatak. Na teren su izašli i vatrogasci, koji pomoću reflektora pokušavaju pronaći ostatak automobila, kao i nesretnog mladića. Na prometnu nesreću, odnosno slijetanje automobila u provaliju, ukazuje i potrgano grmlje u okolici mosta.

"Službenici su na terenu, pretražuju područje, no jak je jugo i mrak je pa je vrlo malo vjerojatno da ćemo noćas bilo što postići", rečeno nam je u PU šibensko-kninskoj uz dodatak da će više informacija biti poznato sutra, kada će se policija očitovati u obliku priopćenja.

Sumnja se da je 23-godišnjak upao automobilom u more te da ga je struja odnijela u smjeru Zatona. Vatrogasci i policija s potragom će, ako ga večeras ne budu pronašli, nastaviti u ponedjeljak ujutro.

Otac smatrao da mu je sin zatočen

U nedostatku informacija i dokaza u medijima se nagađalo da je Mrkić bio ovisnik o kocki, te da njegovi dugovi imaju veze s njegovim nestankom. Iako u obitelji znaju da je volio kockati, negiraju njegovo zaduživanje, dok otac Jure smatra kako mu je sin ipak zatočen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrkić se od kuće odvezao 12. svibnja srebrnim Renault Cliom. Krenuo je u Zadar kupiti hladnjak, a kako se nije vratio, prestrašeni je otac policiji prijavio njegov nestanak.

Objavljeno je kako je mladić visok oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, plavih očiju, kratke svijetlo-plave kose, a bio je obučen u crnu košulju kratkih rukava, plave traper hlače i tenisice.

Za Mrkićem, kao i za Franom Čirjakom iz Raštevića, koji je nestao 16. svibnja, jutros je nastavljena intenzivna potraga. Pretraživalo se u Nadinu, Biljanima Donjim i Korlatu. U potrazi je korišten i helikopter, a teren su pretraživali i gorska služba spašavanja, policijske snage, psi tragači i mještani.

K.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara