Kod Silbe viđena sredozemna medvjedica!

SREDOZEMNA medvjedica, jedan od najšarmantnijih stanovnika Jadrana, viđena je u podmorju kod otoka Silbe, unatoč činjenici da mnogi smatraju da je ova simpatična životinjska vrsta izumrla.

Naime, za ovu rijetku i zakonom zaštićenu životinju se zadnjih nekoliko desetaka godina pretpostavljalo da je izumrla, ali jedan je ronilac u blizini otoka Silbe dokazao kako to, na svu sreću, ipak nije istina.

Ronilac Marjan Vukasović ispričao je novinarima 24sata kako je izgledao njegov susret s ovom fascinantnom životinjom, koji se dogodio na oko sedam metara dubine.

"Ja sam nju prvi vidio jer je struja išla prema meni pa me valjda nije odmah osjetila. Sreli smo se ispod grote, na sedam metara dubine. Izgledala je prekrasno i blago, uopće se nisam preplašio, iako je imala oko dva metra, a bila je i dobro uhranjena, širokoga trupa." - kazao je Vukasović.

"Bila je svega kojih deset metara od mene! Pogledala me baš u lice. Bio sam pod dojmom, odmah sam nazvao svoje doma, a kasnije sam dugo tražio kome da to kažem službeno." - dodao je ronilac.

Voditeljica grupe Sredozemna medvjedica, Jasna Antolović, kazala je kako je to drugi ovogodišnji susret ronioca i sredozemne medvjedice.

Spomenimo za kraj da je sredozemna medvjedica prava rijetkost u Jadranu, zbog čega je zakonom zaštićena, a svakom tko ju ubije prijeti novčana kazna od 100,000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara