Kod tri osobe hospitalizirane u Ankari potvrđena ptičja gripa

TURSKA je u nedjelju objavila da je kod troje ljudi hospitaliziranih u bolnici u Ankari potvrđena ptičja gripa, ali se još ne zna radi li se o virusu H5N1.

Gradski guverner Kemal Onal rekao je da je kod dvoje djece i jedne odrasle osobe dijagnosticirana infekcija čime je zaraza dalje pomaknuta prema zapadu i granicama Europe.

Turska televizija NTV javila je ranije da je kod još dvoje oboljele djece, koja potječu iz različitih obitelji u gradu Vanu na jugoistoku Turske potvrđen opasan oblik virusa H5N1.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca su pet i osam godina stara, a u sveučilišnoj klinici grada Vana, prema televiziji, smješteno je 35 pacijenata sa simptomima ptičje gripe.

U toj su klinici proteklih dana već umrla tri djeteta od njih četvoro koliko ih se liječilo. Svi su bili članovi jedne obitelji iz mjesta Dogubeyazita na granici prema Iranu.

Televizija NTV javila je ranije da su i u drugim turskim gradovima prijavljeni novi slučajevi sumnje na ptičju gripu. U Istanbulu je u bolnicu primljeno 12 osoba koje su navodno konzumirale perad s istoka zemlje. Međutim, kod sedmeročlane obitelji iz pokrajine Igdir na sjeveroistoku Turske, koja je također testirana u Istanbulu, sumnja u ptičju gripu se pokazala neutemeljenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara