Kod Trpnja pronađeno tijelo Rumunja koji je sinoć pao u more u luci Ploče

Kod Trpnja pronađeno tijelo Rumunja koji je sinoć pao u more u luci Ploče

Tekst: H.A.
Foto: Ilustracija, luka-ploce.hr

LUČKA kapetanija Ploče izvijestila je jutros u 08.10 sati da je kod luke Trpanj na Pelješcu pronađeno mrtvo tijelo, te da je zapovjednik broda "Katharina" potvrdio da se radi o njihovom članu posade, rumunjskom državljaninu u dobi od 52 godine koji je sinoć pao u more prilikom isplovljavanja broda iz luke Ploče, izvijestilo je Ministarstvo mora.

52-godišnji Rumunj sinoć je pao s broda Katarina, o čemu je odmah obaviještena Obalna radio postaja Split. Radi se o brodu dužine 146 metara, zastave Antigua i Barbuda, koji je bio na putu iz Ploča za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po zaprimljenoj obavijesti Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci započela je koordinaciju traganja i spašavanja za nestalim članom posade. Također, putem ORP Split radio poslana je poruka hitnosti o čovjeku u moru, čime su izviješteni svi brodovi u plovidbi navedenim akvatorijem da budno motre i izvijeste Lučku kapetaniju Ploče ili Središnjicu u Rijeci.

U akciju je bilo uključeno više plovila: brodica Lučke kapetanije Ploče kao zapovjednik mjesta nezgode, brodica pomorske policije, dva tegljača i brodica pilota Luke Ploče d.d. te brod s kojeg je pao član posade u more.

Zbog jako otežanih vremenskih uvjeta (jak vjetar, veliki valovi i loša vidljivost) donijeta je odluka da se manja plovila privremeno povuku i obustave traganje u 01.00 sati, a na mjestu nezgode ostala su dva tegljača i  "Katharina" koja su nastavila tragati za nestalim članom posade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara