Kod Vrgorca se prevrnuo školski autobus: Učenica poginula, 9 teže ozlijeđeno

U TEŠKOJ prometnoj nesreći, koja se dogodila u Vrgorcu oko 13,10 sati, u prevrtanju školskog autobusa smrtno je stradala 17-godišnja učenica Srednje škole "Tin Ujević" iz Vrgorca, a devet je učenika teže ozlijeđeno, doznaje se iz policijskih izvora.

Načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić potvrdio je kako je, prema novim informacijama, u nesreći, uz jednu poginulu osobu, ozlijeđeno devet učenika.

Petero s težim ozljedama prevezeno je u splitsku Kliničku bolnicu, a četvero u Dom zdravlja u Makarskoj.

Tragedija se dogodila u Vrgorcu na raskrižju za mjesto Stilja. Autobus s 15-ak učenika, koje je prevozio iz škole, prevrnuo se iz još neutvrđenih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima roditelja jednog ozlijeđenog učenika, autobus se prevrnuo nakon što je skrenuo s ceste kako bi izbjegao jedan osobni automobil iz suprotnog smjera.

Sedamnaestogodišnja učenica poginula je na mjestu nesreće, a devet ih je ozlijeđeno.

Dežurni dječji kirurg na Hitnom kirurškom prijamu splitske Kliničke bolnice dr. Dražen Budimir rekao je kako je od petero primljene djece dvoje zadržano na liječenju, zbog ozljeda šake i noge, koje zahtjevaju daljnje bolničko liječenje, dok će troje, nakon medicinske obrade, biti pušteno kućama.

Autobus, u vlasništvu makarskog poduzeća "Promet", redovito je obavljao prijevoz osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika na vrgoračkom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara