Kolakušić u Splitu skupljao potpise za svoju udrugu

Kolakušić u Splitu skupljao potpise za svoju udrugu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

PREDSJEDNIK udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić danas je na splitskoj Rivi predstavio akciju "Hrvatska bez korupcije" za koju već 20-ak dana prikuplja potpise potpore po Hrvatskoj kako bi osnažio udrugu do te mjere da može da može utjecati na rješavanje slučajeva korupcije.

"Kada, primjerice, prikupimo 100.000 potpisa potpore onda će udruga Antikorupcija biti čimbenik koji može utjecati na rješavanje slučajeva korupcije. Tada neće biti niti jedne institucije koja nas neće morati slušati i nitko više neće moći staviti u ladicu nijedan predmet za koji postoje dokazi o korupciji, nego će to morati rješavati," istaknuo je Kolakušić.

''Akcija neće stati dok ne iskorijenimo korupciju,'' tvrdi Kolakušić

Uz prikupljanje potpisa, udruga poziva građane na volontiranje i učlanjenje. "Ova akcija neće stati dok ne iskorijenimo korupciju koja uništava hrvatsko društvo, a to znači da će udruga Antikorupcija trajno ostati dio civilnog društva i nikad neće prerasti ni u kakvu političku opciju," izjavio je Kolakušić na splitskoj Rivi. 

Rekao je da je prema istraživanju koje je proveo Europski parlament, Hrvatska najkorumpiranija država u Europskoj uniji i da 20 milijardi kuna ili 15 posto BDP-a svake godine nestaje samo u postupcima javne nabave. "Korupcija je u Republici Hrvatskoj preuzela cijelo naše društvo," rekao je.

Prikupio više od šest tisuća potpisa

Kolakušić je udrugu, koju je osnovao prije šest mjeseci, u proteklih dvadesetak dana predstavio u Zagrebu, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Rijeci i Šibeniku i prikupio, kako je priopćio prije dva dana i ponovio danas, više od šest tisuća potpisa potpore.

Ponovio je da je cilj udruge Antikorupcija  država u kojoj lobiji neće pisati zakone, učinkovito pravosuđe, društvo bez zapošljavanja po rodbinskoj vezi i stranačkoj pripadnosti i stvaranje sveopćega temelja za gospodarski oporavak i povratak građana u domovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara