Kolege se opraštaju od mladog vatrogasca: "Teško je, i otac mu je vatrogasac"

Kolege se opraštaju od mladog vatrogasca: "Teško je, i otac mu je vatrogasac"
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

JUČER je u Velikoj Gorici u popodnevnim satima došlo do požara u kući koji je doveo do tragedije.

Naime, u požaru je poginuo mladi vatrogasac Ivan Galeković. Imao je 24 godine. 

Podsjetimo, kako smo izvijestili jučer, zapalila se kuća u Ulici Mate Lovraka te su na teren izašla troja vatrogasna kola. Prilikom gašenja požara ozlijeđena su dvojica vatrogasaca. Jednog su morali reanimirati i bio je u teškom stanju te je naknadno preminuo u bolnici.

Kolege vatrogasci od sinoć se opraštaju od njega. 

"Beskrajno tužna večer za naš grad"

Osim vatrogasaca, izrazima sućuti se pridružio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

"Beskrajno tužna večer za naš grad... Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen. 

Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut. 

Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni", rekao je.

"I otac mu je vatrogasac"

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut obitelji u programu N1

"Teško nam je svima u sustavu vatrogastva, a najteže je njegovoj obitelji”, rekao je.

Pojasnio je kako vjeruje da su vatrogasci imali svu potrebnu opremu jer je riječ o jednoj od boljih postrojbi u sustavu.

“Oni su dosta potreseni i u suradnji s JVP-om Zagreb i DVD-om Hrašće ćemo organizirati pomoć i dežurstvo da Velika Gorica bude sigurna, a jako je teško kada vam kolega umre, i još mu je otac vatrogasac, i zato smo poduzeli ove dodatne mjere”, dodao je Tucaković. 

"Vatrogasci su tu da gase požare, spašavaju ljude i imovinu te to rade vrlo uspješno i profesionalno. No, vatrogasni posao je iznimno opasan i toga je svjestan svatko tko se bavi ovim pozivom. Smrt mladog vatrogasca, pripadnika JVP-a Velika Gorica, velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice, ali i svoje ime, izražavam duboku sućut", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

"Vatrogasac nikad ne umire, on vječno"

Na Facebook stranici “Vatrogasci-Oni su naši heroji”  poručili su kako vatrogasac nikada ne umire nego živi vječno u srcima onih koje je spasio.

“Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno...😥😪

Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće u V. Gorici...
Bilo mu je tek 24 godine.. Bog sebi uzima samo najbolje.. Brate po vatri Počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas...

Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama..

Vatrogasac nikad ne umire,on vječno živi u srcima onih koje je spasio…”, objavili su.

"Još je jedan mladi život ugašen"

Od kolege se na Facebooku oprostio i DVD Šestine.

"Još je jedan mladi život ugašen.

Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara, a u kojem gašenju je hrabro i požrtvovno i sudjelovao. Nakon 24 godine ovozemaljskog života, Bog ga je pozvao k sebi.

Bog bira najbolje. Njegovim najbližima i najmilijima iskrena sućut. Od Kornata pa do Velike Gorice, Lijepa je naša prepuna znanih i neznanih HEROJA! Neka im je vječna slava i hvala!

Kolega počivao u miru Božjem", objavili su.

Iz Vatrogasne postrojbe Zagreb samo kratko poručuju kako nemaju riječi za ovu tragediju. 

I Dalmacija se oprašta od kolege

Od kolege su se oprostili i dubrovački vatrogasci.

"Iskrena sućut obitelji i kolegama tragično preminuloga vatrogasca Ivana Galekovića. 'Vatrogasac nikad ne umire,on vječno živi u srcima onih koje je spasio'", poručuju.

Oglasili su se i supetarski vatrogasci.

"Tužan dan za sve nas vatrogasce... Danas je, obavljajući svoju dužnost, poginuo pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i naš brat po ognju Ivan Galeković.
Bile su mu tek 24 godine...

Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut njegovoj obitelji a njegovim kolegama iz JVP Velika Gorica poručujemo kako dijelimo njihovu bol, njihov gubitak, gubitak je svih nas", poručuju supetarski vatrogasci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara