Koliko će trebati policiji da uhvati napadače na beogradske vaterpoliste?

Koliko će trebati policiji da uhvati napadače na beogradske vaterpoliste?
Screenshot: YouTube

PRED punom splitskom Rivom skupina huligana danas je u ranim podnevnim satima napala četvero vaterpolista Crvene zvezde jer su se usudili nositi trenirke s obilježjima svog kluba. Jedan od napadnutih vaterpolista spasio se skokom u more dok su ostali pobjegli. A zbog napada otkazana je i večerašnja utakmica s klubom Mornar zbog koje su vaterpolisti i došli u Split. 

Policija nema pred sobom težak zadatak

Ubrzo nakon sramotnog događaja, na portalima i društvenim mrežama osvanule su fotografije i videosnimke te iskazi svjedoka, kao i barem jedna poruka u kojoj “Get”, dakle centar grada, zahvaljuje “Pujankama”, drugoj četvrti u Splitu. S obzirom na broj ljudi koji su događaju svjedočili i dokumentirali, za očekivati je da će počinitelji biti brzo pronađeni. Na objavljenim fotografijama vide se dva napadača kako trče prema istočnoj strani Rive, odnosno u pravcu gdje je mladi vaterpolist uskočio u more. Jedan napadač nosi šipku u ruci, dok drugi ima kapu i sunčane naočale.

Policija provodi "opsežno kriminalističko istraživanje"

Iz PU splitsko-dalmatinske za Index su rekli kako napadači još nisu uhićeni te su potvrdili kako “provode opsežno kriminalističko istraživanje i sve potrebne policijske izvide”.

“U ovom trenutku službeno mi nije potvrđeno da imamo uhićenu osobu, ali svakako naše istraživanje obuhvaća i potrebne razgovore, a o rezultatima u ovom trenutku još ne možemo”, rečeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske večeras te objašnjeno kako je riječ o velikom broju očevidaca zbog čega je potrebno obaviti brojne obavijesne razgovore.

“Svi izvidi su tajni dok traje ovo istraživanje. Nikakav detalj ne smijemo iznositi”, rečeno nam je iz splitske policije i potvrđeno “kako se intenzivno radi” na ovom slučaju.

No, čini se da ipak ima privedenih. Naime, povjerenik Regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić u priopćenju medijima napisao je kako imaju informacije da je jedna osoba privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada.

Gradonačelnik osudio napad

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara putem Facebooka osudio je napad te rekao kako je Split otvoren i gostoljubiv grad. Hoće li to ostati, na policiji je da pokaže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara