FIJASKO S AVIONIMA

Kolinda i Krstičević pričali o fijasku s avionima, predsjednica se nada rješenju

Kolinda i Krstičević pričali o fijasku s avionima, predsjednica se nada rješenju
Foto: Pixsell/Dino Stanin

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović nada se da će se naći brzo rješenje za obnovu borbenog zrakoplovstva, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice nakon sastanka predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Mirkom Šundovom.

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Kolindu Grabar Kitarović o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike je zatražila od načelnika Glavnog stožera da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je  neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine", kaže se u priopćenju Ureda predsjednice RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara