Kolinda imenovala Mirjanu Hrgu savjetnicom

Kolinda imenovala Mirjanu Hrgu savjetnicom
Screenshot: RTL

IZ UREDA predsjednice stiglo je priopćenje u kojemu je potvrđeno kako su razriješeni dosadašnji savjetnici, dok su imenovani novi, među kojima i - Mirjana Hrga.

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je Matu Radeljića dužnosti savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za unutarnju politiku s danom 21. prosinca 2018. godine.

Predsjednica Republike razriješila je Darija Mihelina dužnosti savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku s danom 15. siječnja 2019. godine.

Predsjednica Republike imenovala je Mirjanu Hrga savjetnicom Predsjednice Republike Hrvatske za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske te Sebastiana Rogača savjetnikom Predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku.

Obje odluke stupaju na snagu 16. siječnja 2019. godine", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Brani Kolindu, protiv Istanbulske

Novinarsku karijeru Mirjana Hrga je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, a ondje je ostavila svoj pečat u zloglasnim Motrištima. Nakon toga je prešla na Novu TV, pa na Al Jazeera Balkans te konačno na RTL Televiziju, odakle je otišla u ne baš dobrim odnosima s njima. Naime, loša gledanost i narušeni međuljudski odnosi bili su glavni razlozi da se vodstvo RTL Televizije zahvali Mirjani Hrgi na uređivanju i vođenju središnje informativne emisije RTL Danas.

Mirjana Hrga često se na svom Facebook profilu obračunava sa svim i svakim, ali uglavnom brani Kolindu, piše protiv Istanbulske te pritom ističe da nije primitivna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara