Kolinda iz Argentine: Pozorno pratim vijesti o Hrvatskoj Kostajnici

Kolinda iz Argentine: Pozorno pratim vijesti o Hrvatskoj Kostajnici

Foto: Edina Zuko/PIXSELL, Screenshot: HRT

IAKO je u službenoj posjeti Argentini, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozorno i s velikom zabrinutošću prati vijesti o velikim materijalnim štetama izazvanim poplavama i klizištima u Hrvatskoj Kostajnici, izvijestili su u utorak iz Ureda Predsjednice koja u poruci ističe kako je sve napore nužno usmjeriti u sprječavanje još većih posljedica.
 
"Unatoč svim provedenim pripremama, prirodnim silama se ponekad nemoguće u potpunosti suprotstaviti te je u ovome trenutku nužno usmjeriti sve napore u otklanjanje nastalih i sprječavanje još većih posljedica, posebno mogućih ljudskih žrtava", naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović.
 
"Nastaviti maksimalno pružati pomoć"
 
Pozvala je sva nadležna državna tijela Sustava domovinske sigurnosti da nastave maksimalne napore u pružanju pomoći stanovnicima Hrvatske Kostajnice te im iskazala zahvalnost na dosadašnjoj posvećenosti i predanosti.
 
Na klizištu u Starom putu u Hrvatskoj Kostajnici oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati. Nasreću, zbog grmljavine koja je pratila odron stanovnici su uspjeli pobjeći pa nema ozlijeđenih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara