Kolinda u bolnici posjetila teško bolesnu djevojčicu čiji je tata uhapšen, donijela joj je medvjedića

Kolinda u bolnici posjetila teško bolesnu djevojčicu čiji je tata uhapšen, donijela joj je medvjedića

Foto:  Hina, Facebook (K. D.)

KOLINDA je danas poslijepodne u bolnici posjetila teško bolesnu djevojčicu Vanesu čiji je tata uhapšen nakon što je nazvao Kolindin Ured moleći pomoć za svoju kćer. Donijela joj je medvjedića i rekla da će sve biti u redu.
 
Podsjetimo, Dragan D. iz Koprivnice, čija je 14-godišnja kći teško bolesna, nazvao je Ured predsjednice na Pantovčaku, a nedugo potom završio je u zatvoru.  Naime, 14-godišnja djevojčica prošla je desetak operacija, a sljedeća koju treba obaviti je preskupa. 
 
Odlučio je zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje
 
Stoga je njen otac, kako tvrdi, odlučio predsjednicu zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje. Radi se o operaciji koja bi djevojčici iznimno olakšala život. 
 
Na njegov poziv javila se tajnica Ureda koja ga je uputila da predsjednici pošalje dopis.
 
Revoltirani muškarac na to je rekao: "Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora", zbog čega je odmah prijavljen policiji koja ga je pronašla i uhitila.
 
 
 
Iz Kolindinog Ureda je danas stiglo priopćenje u kojemu je potvrđen telefonski poziv Dolenca. Također, kako se navodi u priopćenju, roditelji teško bolesne djevojčice su ih kontaktirali u kolovozu prošle godine i molili pomoć. Ured predsjednice je, kako tvrde, kontaktirao Ministarstvo zdravstva i HZZO, no na tome je sve stalo. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Priopćenje Ureda Kolinde Grabar-Kitarović donosimo u cijelosti.
 
"Vezano uz slučaj poziva g. Dragana D. Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima", navodi se u priopćenju. 
 
Roditelji su pomoć molili još u kolovozu prošle godine
 
"U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan D. moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu", dodaje se u priopćenju iz Kolindinog Ureda.  
 
"Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu", navodi se u priopćenju.
 
"Ured Predsjednice ne može utjecati na mišljenje liječnika"
 
"Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni D., majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenja u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. D. ovoga ponedjeljka", dodaje se u priopćenju Ureda.
 
"Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca", zaključuje se u priopćenju Ureda Kolinde Grabar-Kitarović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara