Kolinda komentirala nagodbu u Agrokoru: "Iskreno vjerujem da je prevladana kriza"

Kolinda komentirala nagodbu u Agrokoru: "Iskreno vjerujem da je prevladana kriza"
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

PRIVREMENO vjerovničko vijeće jednoglasno je izglasalo nagodbu u Agrokoru. Vjerovničko vijeće dalo je suglasnost vladinom povjereniku Fabrisu Perušku da preda nagodbu sudu.

Kako bi se nagodba počela primjenjivati, mora je potvrditi Trgovački sud.

Jednoglasno usvajanje nagodbe potvrdio je premijer Plenković, a nedugo potom o nagodbi se oglasila i predsjednica.

"Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i uostalom cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske. Ali prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi.
 
Iskreno vjerujem kako je sada u konačnici prevladana kriza koja je u prošloj godini dobrano potresla naše gospodarstvo i društvo. Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, na vladavini prava i u okviru tržišta zasnovanog na poduzetničkoj slobodi, ali i jasnim pravilima poslovanja", poručila je predsjednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara