Kolinda napala Milanovića: Kada je bio premijer, radio je iz kafića

Kolinda napala Milanovića: Kada je bio premijer, radio je iz kafića
Foto:Pixsell/Marin Tironi

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović danas je s predizbornog skupa u Loboru poručila da će i dalje promicati hrvatske nacionalne interese i da nudi zajedništvo umjesto ''mi ili oni'', optimizam umjesto beznađa i inicijativu Triju mora srednje Europe umjesto Balkana ''od kojeg smo se odlijepili''.

Na predizbornom skupu Grabar-Kitarović je naglasila da je njezin posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, Velikom Trgovišću, Zaboku, Bedekovčini i Loboru posebno emotivan jer se događa na 20. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Podsjetila je da su s dr. Tuđmanom Hrvati ostvarili slobodu i jedinstvo hrvatske domovine.

Lažno probuđeno domoljublje

''Kasnije smo uveli Hrvatsku u članstvo Europske unije i NATO-a, a ja imam ogroman zadatak nastaviti taj posao, ne samo prosperitet svih nas, već i ugled Hrvatske u svijetu koji gradimo posljednjih godina“, rekla je Grabar-Kitarović koja se bori za drugi predsjednički mandat.

Ocijenila je da je Hrvatska danas jedna od najprepoznatljivijih država u svijetu koja vodi, a ne slijedi.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Grabar-Kitarović rekla je kako je došla predstaviti svoj program koji je u cijelosti pozitivan, ali da mora odgovoriti na negativnosti koje šire drugi kandidati.

Ne navodeći imena, za jednog je kazala da je na Valentinovo krenuo u kampanju rekavši da trebamo ljude koji nose desnicu na srcu, no "neka nas nitko ne zavarava svojim lažnim probuđenim domoljubljem“.

"Kada je bio premijer, radio je iz kafića, a ne iz vlade"

Za drugog protukandidata rekla je kako je to ''čovjek koji je bijesan na stanje u državi“.

''A kada sam došla i preuzela dužnost predsjednice, Hrvatska je bila na koljenima. Kreditni rejting smeće, toliko nezaposlenih, toliko blokiranih, toliko firmi u blokadi. Hrvatska u nekakvom regionu. I onda je on danas bijesan. On je bio neradnik. Kada je bio premijer, radio je iz kafića, a ne iz vlade“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predstavljajući svoj program Grabar-Kitarović poručila je da nudi zajedništvo umjesto ''mi ili oni'', optimizam umjesto beznađa, razvoj umjesto propadanja, inicijativu Triju mora srednje Europe umjesto regiona Balkana ''od kojeg smo se odlijepili“.

''Ja sam osoba koja će promicati hrvatske nacionalne interese prije svega, koja će promicati naše vrijednosti ovdje i u svijetu, koja Hrvatsku nikada neće zvati malom, koja će sudjelovati u rješavanju ključnih društvenih problema kao što sam pokazala i do sada“, dodala je.

Demografija ključni problem

Demografiju je apostrofirala kao ključni problem u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Okupljenima na predizbornom skupu u Loboru poručila je da na predsjedničkim izborima 22. prosinca biraju osobu ''koja prije svega voli ovu zemlju do bola“.

Uoči skupa u Loboru Kolinda Grabar-Kitarović zapalila je svijeću kod spomenika pokraj rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te se družila s građanima u Zaboku i Bedekovičini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara