Kolinda: Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao

Kolinda: Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je u Rijeci na središnjem predizbornom skupu za Primorsko-goransku županiju rekla kako je ona "osoba koja se ničega ne boji, pogotovo ne sučeljavanja".

"Prozivaju me zbog sučeljavanja, a ja se ne bojim ničega, ni istarskog goveda, ni konja, niti boksača, kao što sam pokazala srušivši Stipu Miočića", rekla je.

"Ali ako nešto nema smisla, nema smisla. Neću dopustiti da se predizborna kampanja svodi na međusobne uvrede", kazala je. Ocijenila je da njezini protukandidati ne govore o svojim programima, jer ih ni nemaju, nego da napadaju nju.

Potom je progovorila i o situaciji u Đuri Đakoviću.

"Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao"

Spomenuvši problem tvrtke Đuro Đaković, rekla je da je s premijerom razgovarala o tom pitanju te da će nastaviti razgovarati.

"Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao, mi ćemo to riješiti zajedno, u sinergiji", rekla je. Navela je da se dogovara isplata plaća i premošćenje da tvrtka ispuni svoje obveze i da joj se potom da poslove da radi za državu.

"Bila sam kritična prema vladama, a to su bile konstruktivne kritike s prijedlozima. Ali kad vlada pruži ruku i hoće surađivati, u sinergiji možemo napraviti puno više za sve nas", rekla je Grabar-Kitarović. Dodala je da u suradnji s vladom pokušava pomoći blokiranima.

"Ustrajat ću da premijer i vlada nađu način da se i ove godine božićnice i kasnije uskrsnice izuzmu iz ovrha, da ljudima pružimo normalan Božić", naglasila je.

Založila se i za osnivanje radne skupine s predstavnicima sindikata i poslodavaca koja bi razmotrila sve argumente za i protiv neradne nedjelje. To bi trebao biti dan koji zaposleni mogu provesti s obiteljima, rekla je i predložila da, po uzoru na dežurne ljekarne, nedjeljom dežuraju određeni trgovački centri, posebno za turističke sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara