Kolinda odgovorila Škori i Milanoviću, koristila parolu šatoraša iz Savske

Kolinda odgovorila Škori i Milanoviću, koristila parolu šatoraša iz Savske
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Twitter

PREDSJEDNIČKI kandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro, dvojica najvećih protivnika Kolinde Grabar-Kitarović, žestoko su danas kritizirali aktualnu predsjednicu.

Škoro je na velikom skupu u Zagrebu poručio da će 22. prosinca pomesti i Kolindu i Milanovića.

"Hrvatska je jadna država u kojoj se predsjednica bavi srpskim čokoladicama, hrvatskim Čokolinom, rođendanskim tortama, zatvorskim kolačima te na svaki mogući način pokušava oteti posao pjevačima", rekao je Škoro.

Milanović je, pak, ustvrdio da su HDZ- ovci, kada im je majka, figurativno rečeno, šaputala na uho "naučili što se smije raditi, potkradati, dobivati kredite bez kamatne stope kao Grabar-Kitarović", što je "njemu i njegovim kolegama koji nisu bili ne HDZ-ovci, nego uopće stranački ljudi, bilo nedostupno". 

Kolinda: Oba će pasti

Kolinda, koja se nalazi na turneji po Dalmaciji, nije im ostala dužna. Na Twitteru je objavila odgovor u kojem ne spominje poimence Škoru i Milanovića, ali prilično je jasno kome se obraća.

"Nervozni su, prijete. Rekao bi dragi Goran Pauk - oba su pala, ja kažem - oba će pasti. 😎", napisala je Kolinda.

Podsjetimo, parolu "Oba će pasti" još 2014. godine koristili su šatoraši iz Savske, aludirajući tada na Milanovića i Josipovića. Parolu su, kako je tada za Index rekao Glogoški, osmislili veterani iz Šibenika, nadovezujući se na poklič "Obadva, obadva, oba su pala" koji je 1991. uzviknuo tada 23-godišnji Filip Gaćina nakon što su branitelji topovskim napadom srušili dva Jastreba JNA u more kraj Rogoznice.

Jedan od aviona srušio je Goran Pauk, tadašnji pripadnik 113. brigade, a drugi Neven Livajić. Pauku je tog dana top punio Gaćina. Mladić je preživio rat. Poginuo je u razminiranju kao pripadnik Mungosa 1998.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara