Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je danas pitanje nestalih u ratu te kazala kako bi srpskog predsjednika Aleksandra Vučića opet pozvala u Hrvatsku.

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila, roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizira kao država", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Zagrebu na predstavljanju knjige o nestalima u Domovinskom ratu, a prenosi N1

"Vrijeme prolazi, meni je to duboko humano, humanitarno i ljudsko pitanje i učinit ću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih", kaže Kolinda.

Kolinda: Ne vjerujem da bi se Vučić blamirao u Zagrebu

"Kao što znate, ne kao uvjet, ali kao nešto što je potrebno da bi se ostvario posjet Srbiji, tražim da se naprave konkretni pomaci. Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosjea jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je predsjednica.

O dokumentima koje je Vučić donio u Zagreb tijekom prošlogodišnjeg posjeta predsjednica kaže da vjeruje kako je mislio da su uredni.

"Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu točni", kaže te najavljuje da će to pitanje pokrenuti i pred Općom skupštinom UN-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara