Kolinda podržala učitelje: Milanovićeva vlada vam je smanjila plaće

Kolinda podržala učitelje: Milanovićeva vlada vam je smanjila plaće
Foto: Robert Anic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je odgovorila na zahtjeve prosvjetnih sindikata da se očituje o svom stavu o zaostajanju plaća učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju.

Kolinda je ustvrdila da podržava zahtjeve sindikata i podsjetila da je do nepravednih smanjenja koeficijenata došlo 2012. pa je potrebno što prije pronaći rješenje. 

"Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad.

Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima.

Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena", stoji u tvitu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović", stoji u tvitovima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, sindikati su danas pozvali predsjednicu Kolindu i Škoru da do 31. listopada objave svoj stav o zaostajanju plaća učitelja i svim zaposlenima u obrazovanju. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara