Kolinda putuje u Ameriku, održat će predavanje na fakultetu prava i diplomacije u Bostonu

Kolinda putuje u Ameriku, održat će predavanje na fakultetu prava i diplomacije u Bostonu
Foto: Hina
 
PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će od ponedjeljka do četvrtka u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama u sklopu kojeg će posjetiti Boston, New York i Washington, priopćeno je iz ureda predsjednice.
 
Radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama predsjednica će započeti u Bostonu gdje će posjetiti Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) i uručiti odlikovanja Republike Hrvatske istaknutom hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Održat će predavanje na Sveučilištu Tufts, Fletcher fakultetu prava i diplomacije na temu "Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici". 
 
U utorak je očekuje bilateralni sastanak s Guterresom
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U utorak će predsjednica Grabar-Kitarović u New Yorku održati bilateralni sastanak s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom te sastanak s istaknutim ženama na dužnostima u Ujedinjenim narodima na temu osnaživanja položaja žena, a dan kasnije u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.
 
Nakon New Yorka hrvatska predsjednica putuje u Washingtonu gdje će nazočiti svečanom obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske te na Atlantskom vijeću SAD-a održat će strateški razgovor na temu Inicijative triju mora, navodi se u priopćenju.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Kolinda Grabar-Kitarović, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara