Kolinda smije primiti poklon do 500 kuna. Dobila je popust od 1500 kuna

Kolinda smije primiti poklon do 500 kuna. Dobila je popust od 1500 kuna
Foto: Pixsell/Josip Regovic

KOLINDA je obavila preventivni pregled u privatnoj poliklinici i za to dobila 20 posto popusta.

Novinari Nove TV su se pokušali naručiti na isti pregled, ali za njih nisu vrijedila ista pravila. Naime, predsjednica je dobila popust na koji drugi građani nemaju pravo i time ostvarila uštedu od najmanje 1500 kuna, što znači da je najmanje triput prekoračila iznos koji kao dužnosnica smije primiti.

Bez dodatne naplate

Podsjetimo, Kolinda je prošli petak u Poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje obavila magnetsku rezonanciju cijelog tijela i to je platila 6160 kuna. Iz računa koji ima Nova TV vidljivo je da je Kolinda dobila popust od 20 posto. Taj pregled inače košta 7700 kuna. 

Novinari su nazvali polikliniku i pokušali se naručiti na isti pregled. Raspitali su se o cijeni MR-a cijelog tijela, a iz poliklinike su odgovorili da to stoji 7700 kuna i odmah ponudili dodatni MR dojki, što je još 2 tisuće kuna. I Kolinda je obavila MR dojki, ali joj to, kako je vidljivo iz računa, nije dodatno naplaćeno.

Triput veći popust

Novinari su zatražili popust, a sestra je rekla da mogu platiti karticama na rate i ponudila skromnih 5% popusta na gotovinu.

Nije sporno da Kolinda ima pravo otići na pregled u privatnu kliniku, dobivena je potvrda da je pregled i platila, ali otvoreno je novo pitanje. 

Kolinda je dobila popust na koji drugi građani nemaju pravo. Time je ostvarila uštedu od najmanje 1540 kuna (koliko je navedeno kao popust), ako ne i više (zbog razlike u cijeni navedene na računu i one koju su nama ponudili).

Kolinda kao dužnosnica ne smije primiti dar veći od 500 kuna, a u ovom slučaju taj je iznos premašila barem tri puta.

>> Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Kolindu

Povjerenstvo za sukob interesa je otvorilo istragu kojom će utvrditi činjenice oko pokretanja postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara