Kolinda u tajnosti ukinula Kabinet za mlade, mladi se pitaju je li emigrirao u Irsku?

Kolinda u tajnosti ukinula Kabinet za mlade, mladi se pitaju je li emigrirao u Irsku?

Foto: FaH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović ukinula je Kabinet za mlade. Odlukom o izmjeni ustrojstva Ureda predsjednice od 8. rujna s popisa kabineta u okviru savjetničkog vijeća tako je netragom nestao Kabinet za mlade.

Ova odluka prošla je ispod radara javnosti. O njoj predsjednica nije izvijestila medije, a prvi je promjenu primijetio srednjoškolski portal srednja.hr. Ipak, na internetskim stranicama Ureda predsjednice taj kabinet se nalazio do prije koji dan.

Prije šest mjeseci portal srednja.hr uputio je upit predsjednici čime se bavi Kabinet za mlade, tko mu je na čelu i tko su njegovi članovi. Pošto nisu dobili zadovoljavajući odgovor, obratili su se povjerenici za informiranje koja je prije dvadesetak dana naložila predsjednici da im odgovori na postavljena pitanja.

Lakše je ukinuti Kabinet za mlade nego imenovati njegove članove


Ipak, čini se kako je bilo lakše ukinuti Kabinet nego priznati da - vjerojatno u praksi nije ni postojao. Kolinda je svoju kampanju izgradila na mladima, obećavajući im brda i doline, a prvi korak je bio osnivanje Kabineta za mlade. Imenovan je i posebni povjerenik predsjednice za mlade i sport u liku i djela Tomislava Madžara, bliskog suradnika Tomislava Karamarka, koji se s Pantovčaka i sa svoje dužnosti povukao u kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine.

U međuvremenu se Madžar vratio na Pantovčak, ali ovaj put u ulozi povjerenika za sport i zdravstvo. Da ima problem s kadrovima pokazalo se i na još jednom njenom obećanju. Zagovarala je borbu za zviždače i osnivanje posebnog ureda koji bi se bavio njihovom zaštitom. Nakon izborne pobjede, uključila je popularnu zviždačicu Vesnu Balenović u svoj tim, ali je ljubav ubrzo pukla. Kasnije je Balenović medijima izjavila da je predsjednica nije primila ni jednom na sastanak, kao i da je nisu pozivali ni na redovne savjetničke kolegije.

Mladi novinar: Je li kabinet emigrirao u Irsku?

Porazgovarali s Markom Matijevićem koji je Kolindi poslao pitanja o kabinetu za mlade i pokrenuo ovu priču.

"Razočaran sam jer sam očekivao da će shvatiti da je došlo do problema i da će riješiti taj problem na način da hitno imenuje povjeremola za mlade i osnuje kabinet za mlade, baš kao što je i obećala u kampanji.

"Bit će apsolutno neprihvatljivo ako se u godini sljedećih predsjedničkih izbora opet pokrene priča o mladima, a predsjednica nije napravila što je trebala u prvom mandatu. Licemjerno je stalno govoriti o mladima, a obećanja unutar svojeg ureda ne ispunjavati", poručuje mladi novinar Matijević.

"Pitam se je li i kabinet za mlade emigrirao u Irsku", kaže Matijević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara