Kolinda završila posjet New Yorku: "Neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu"

Kolinda završila posjet New Yorku: "Neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu"

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović završila je službeni posjet Ujedinjenim narodima u New Yorku tijekom kojeg je uz ostale aktivnosti potpisala Pariški sporazum o klimatskim promjenama i na tu temu održala govor, priopćio je u petak navečer glasnogovornik predsjednice.

U sklopu službenih bilateralnih susreta, Grabar Kitarović  sastala se s premijerom Kanade, Justinom Trudeauom s kojim je razgovarala o unapređenju odnosa između dviju država, a posebno u području gospodarstva i ulaganja.

Složili su se kako je hrvatska zajednica u Kanadi ogroman potencijal za obje zemlje.

Na marginama tematske rasprave Opće skupštine Ujedinjenih naroda o ciljevima održiva razvoja, predsjednica Grabar-Kitarović održala je bilateralni sastanak i s mađarskim predsjednikom Jánosom Áderom te imala niz neformalnih susreta. Između ostalih, susrela se i sa zamjenikom glavnog tajnika UN-a Jan Eliassonom, s kojim je posebno razgovarala o problematici međunarodnog kaznenog pravosuđa i rada haškog tribunala.

Dodatno, u sklopu svojeg posjeta Ujedinjenim narodima u New Yorku, predsjednica Republike je bila predsjedateljica okrugloga stola i izvjestiteljica na temu obrazovanja kao jednog od ciljeva održivog razvoja te je predsjedala i dijelom plenarne rasprave predsjednika država i vlada o klimatskim promjenama, navodi se u priopćenju.

Kolinda je u New Yorku komentirala odnose u vladajućoj koaliciji te rekla da neće dopustiti da se odluke beskonačno otežu.

"Ono što jamčim je da ću biti taj čimbenik stabilnosti koji će štititi ustavno-pravni poredak, ali isto tako neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu.  Treba prionuti radu, prionuti poslu", kazala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara