Kolindina farsa točno u podne

Kolindina farsa točno u podne
Foto/screenshot: Index/Laudato TV

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ konačno ispunjava jedno predsjedničko obećanje: kandidirat će se za drugi mandat. Istina, neće ga ispuniti potpuno, jer je službenu objavu kandidature najavljivala službeno potvrditi lijepog i sunčanog dana, ali nećemo cjepidlačiti.

Scena je spremna, predsjednica će svoj najveći uspjeh u mandatu, najavu ulaska u utrku za drugi mandat, obaviti u pomno aranžiranom ambijentu koji će, uz uobičajene interijerske detalje, adekvatnu garderobu i make-up, upotpuniti novinari. Prema planu, neće smjeti postavljati pitanja, oni su tu samo da budu lijepi i posluže kao brza hrana ega jedne neuspješne političarke. Oh, koliko žurnalista, kako su tihi i krotki dok govorim gluposti, pomislio bi netko barem malo mudriji i samoironičniji na mjestu predsjednice.

Najava davno najavljenoga

Pitanja po njezinoj mjeri postavljaju jurišnici ekstremno desnog tjednika nebitna imena na čijim je stranicama prije dva mjeseca zaista najavila ovo što će danas tobože uraditi. Ondje je rekla: "Naravno, idem u kandidaturu za novi predsjednički mandat, objavit ću ju uskoro, ali želim prije toga raditi kao predsjednica što veći dio mandatnoga vremena."

Da je nekom srećom preko puta nje u tom času bio novinar, a ne društveno-politički radnik, zapitao bi je zafrkava li se. Što je Kolinda Grabar-Kitarović uradila u ekstremno desnom tjedniku nebitna imena kada je najavljivala najavu kandidature nego najavljivala kandidaturu? Čemu cirkus, farsa, igrokaz, kad svi znamo da ide u predsjedničke izbore? Čemu novinari bez prava da rade svoj posao? Čemu drugi mandat kad ni s ovim nije znala što bi?

Bombastična forma umjesto minornog sadržaja

Današnja predstava potrebna je aktualnoj predsjednici kako bi još malo skrenula pažnju na sebe, kako bi se u medijima ugurala u prvi plan. Bit će to novi pokušaj najbučnije stanovnice Pantovčaka da bombastičnom formom najave kandidature zasjeni minoran sadržaj koji godinama ostavlja iza sebe.

Kolinda Grabar-Kitarović danas će konačno ispuniti jedno obećanje. Korist od toga imat će samo ona i prateća svita. Nakon četiri godine i devet mjeseci vladanja, jedino što predsjednica Republike Hrvatske ima za ponuditi jest pokušaj osvajanja novih pet godina ničega. Uzaludnije potrošeno vrijeme ne pamtimo još otkako je ministar bio Ivica Kirin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara