Kolindinu privatnu polikliniku par dana kasnije posjetio američki veleposlanik

Kolindinu privatnu polikliniku par dana kasnije posjetio američki veleposlanik
Foto: Press

AMERIČKI veleposlanik Robert Kohorst posjetio je u petak polikliniku Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedelji, istu onu u kojoj je prošloga petka preventivni pregled obavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, što je podignulo prašinu u javnosti.

Kako je objavila ta privatna poliklinika, američki veleposlanik je tom prigodom "doznao više o uspješnom korištenju američke tehnologije, osobito u vidu radiokirurškog sustava Varian Edge, te dobio uvid u ukupne rezultate borbe protiv raka koje provodi poliklinika, kako u prevenciji tako i u liječenju", kaže se u priopćenju iz poliklinike. 

"Pored toga, razgovaralo se o budućim razvojnim planovima poliklinike, poglavito u području uvođenja hibridne kirurgije, te o potencijalnoj nabavi dodatnih najsuvremenijih medicinskih uređaja iz SAD-a kao i o uspostavi još snažnije znanstvene i stručne suradnje s tamošnjim onkološkim, medicinskim i istraživačkim institucijama", ističe poliklinika. 

Radiochirurgia Zagreb kaže da je trenutno "najnaprednija onkološka poliklinika na području jugoistočne Europe, a tim stručnjaka poliklinike do sada je obavio zahvate od kojih su neki po prvi put izvedeni na području RH". Pritom navode radiokirurške operacije gušterače, prostate i operacije više od 10 metastaza na plućima.

Kolinda dobila popust od 20 posto

Kolinda Grabar-Kitarović obavila je prošlog petka preventivni pregled u toj privatnoj poliklinici u Svetoj Nedelji, a zbog popusta koji je tamo dobila na cijenu usluge, slučaj trenutno propituje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo je pokrenulo predmet jer popust koji je dobila prelazi 500 kuna, što je iznos do kojeg neki dužnosnik može primiti dar, ali i predsjednica i poliklinika kažu da se radi o popustu koji dobivaju njihovi stari pacijenti.

"Klinika je sama objasnila svoju praksu, odnosno postupak da daje 20 posto popusta", rekla je predsjednica te naglasila da je netočno da je dobila popust na koji ostali građani nemaju pravo.

"Povjerenstvo će, nadam se, od njih zatražiti tu odluku i u tom slučaju donijeti pravorijek jer meni je to iznimno bitno za daljnje ponašanje. Ne želim nikoga oštetiti niti se ponašati na način da bilo tko misli da sam korumpirana. Meni je moj ugled, moja čast, vjera, etika, moj unutarnji kompas puno bitniji od novaca", rekla je Grabar-Kitarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara