Kolindu pitali jesu li Vaso i Varga radili za njenu kampanju, odgovor je čudan

Kolindu pitali jesu li Vaso i Varga radili za njenu kampanju, odgovor je čudan
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je novi razvoj afere SMS te navodni nalog Brkićeva vozača Blaža Curića Franji Vargi da prisluškuje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

"Razgovarat ću s premijerom, on može organizirati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ta SMS afera je nejasna. Želim da se što prije završi te da se donesu zaključci", rekla je Kolinda. 

Kaže kako su je informacije o prisluškivanju Božinovića koje je jučer objavio Nacional zatekle. 

"Napisi su me zatekli neinformiranu, zvala sam ravnatelja SOA-e, ali on je na putu"

"Javni napisi zatekli su me neinformiranu jer nisam dobila najave od službi. Tražit ću od njih izvještaj o bilo kakvim elementima bitnima za nacionalnu sigurnost Hrvatske. Ja sam u Splitu bila zatečena što piše u Nacionalu jer nisam te činjenice dobila od službi. Dovodim u pitanje činjenicu da me nitko od službi nije informirao o tome", kazala je dodavši da je relevantna adresa DORH te da čeka od njih da poduzmu korake. 

Rekla je kako je, po povratku u Zagreb, danas nazvala SOA-u i tražila relevantne činjenice, no da je ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Danijel Markić na putu. Kaže kako od njega želi da je izvijesti koje su mu spoznaje. 

Čudan odgovor na pitanje jesu li Brkić i Varga radili na njenoj kampanji

"Ja nisam ta koja odlučuje o svemu tome. Bila bi katastrofa da se prisluškivalo Božinovića. Ali i kako su mene optuživali da sam pokušala srušiti vladu, ja sam oprezna kad cure informacije iz te afere. Apsolutno je netočno da sam pokušala srušiti Plenkovića. Gdje bi tu bio moj interes?" zapitala se predsjednica. 

Na pitanje jesu li Varga i Brkić sudjelovali u njenoj kampanji, rekla je da "nama saznanja da su bili" i da "koliko zna nisu", a da za Vargu nikada nije čula prije afere SMS. 

"Tvrdila sam da gospodin varga treba psihološku procjenu"

"Kad se objavilo da sam konspirirala da se sruši Plenković reagirala sam i rekla da su to ozbiljne optužbe. Nikad mi nije bila namjera državni udar. To je nakon mjeseci preturanja papira SMS afere izašlo. Za gospodina Vargu sam tvrdila da treba psihološku procjenu. Neće da se stječe dojam da prisluškujemo ministre unutarnjih poslova. Ako se prisluškivalo Božinovića ili bilo kojeg drugog građanina Republike Hrvatske bez valjanog sudskog naloga, pokrenut ću sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost koju i Plenković može sazvati", rekla je Grabar Kitarović.

Zaključila je kako "godinama gradi reputaciju da nema repova" i da ako je netko iza leđa u njenoj kampanji pokušao iskoristiti situaciju to nije njezin problem i da se ne želi time baviti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara