Kolumbija: u sukobima ljevičarskih i desničarskih snaga više od 60 ubijenih

Najmanje 61 osoba ubijena je u žestokom sukobu između ljevičarskih pobunjenika i desničarskih paravojnih skupina u sjevernoj Kolumbiji, izvijestili su mediji u subotu.

Sukob je izbio u četvrtak u seoskom području provincije Bolivar, 330 kilometara sjeverno od Bogote, kada su stotine pobunjenika iz Revolucionarnih vojnih snaga Kolumbije (FARC) i Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN) napali kamp čelne desničarske skupine Ujedinjene samoobrambene snage Kolumbije (AUC).

Mediji su izvijestili da je najveći broj žrtava, oko 60, zabilježen među pripadnicima AUC-a, ali o tome nema službene potvrde policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sukobi su se dogodili u blizini sela San Pablo u provinciji Bolivar, koje je bilo poprište nekoliko nasilnih napada u posljednjih nekoliko mjeseci.

Očevici borbi za televiziju su izjavili da je na desetke leševa raštrkano u šumi gdje se i nalazio kamp paravojske AUC-a.

Taj je sukob najžešći nakon što je vodstvo AUC-a proglasilo primirje, no vođa FARC-a nije pristao na primirje, nazvavši ga varkom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara