Kolumbijski trgovac droge osuđen na 30 godina zatvora u SAD-u

SUD u Miamiju osudio je u utorak Fabia Ochou, kolumbijskog baruna droge, na 30 godina zatvora zbog trgovine drogom i pranja novca.

Ochoa, jedan od rijetkih preživjelih kartela Medellina izručen je Sjedinjenim Državama 2001. i u svibnju ove godine tijekom procesa je priznao odgovornost za optužbe za koje su ga teretili.

Trgovac droge, koji tvrdi da se 1996. prestao time baviti, osuđen je na 365 mjeseci zatvora i 25.000 dolara globe za sudjelovanje u mreži koja je mjesečno u Sjedinjene Države unosila 30 tona kokaina krajem 90-ih godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ochoau smatraju glavnim trgovcem droge kojeg je Kolumbija izručila nakon što je ta zemlja 1997. poništila zabranu izručenja.

Tijekom 80-ih godina Ochoa je bio jedan od nezamjenjivih pomoćnika Pabla Escobara, šefa kartela Medellina kojeg je 1993. ubila policija, koji je izvozio 80 posto kokaina prodavanog na američkom tržištu.

Godine 1990. Ochoa se sam predao kolumbijskim vlastima, s kojima je sklopio sporazum i ostao je u zatvoru do 1996. Ponovno je uhićen u Kolumbiji 1999. s još tridesetak trgovaca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara