"Komedija" u "Lisinskom" proslavila 55. rođendan

U SUBOTU navečer koncertom "Noć mjuzikla" u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" obilježeno 55. obljetnica kazališta "Komedija". Na koncertu su izvedeni dijelovi iz najpopularnijih mjuzikla.

U programu koji je trajao dva i pol sata izvedeni su dijelovi iz najpopularnijih "Komedijinih" mjuzikla poput "Chicaga", "Malog dućana strave", "Skidajte se do kraja", "Aide", "Kose", "Gubec-bega", uz "Jaltu Jaltu", jednu od najpopularnijh "Komedijinih" rock-opera.

Prvakinja "Komedije" Jasna Bilušić izvela je skladbu "Himna ljubavi" iz mjuzikla "Piaf", a koncert je završio izvadcima iz također popularnog mjuzikla "Jesus Christ Superstar".

Na koncertu su nastupili brojni članovi "Komedijinog" ansambla: Mila Elegović Balić, Ronald Žlabur, Damir Lončar, Renata Sabljak, Hana Hegedušić, Ervin Baučić, Branko Blaće i drugi.

Tijekom 55 godina u "Komediji" je odigrano 320 premijernih naslova, te oko 13.500 predstava koje je vidjelo više od šest i pol milijuna gledatelja.

Prvi dramski tekst na "Komedijinoj" pozornici izveden je u prosincu 1950., a prva glazbena predstava opereta "Zemlja smiješka" Franza Lehara izvedena je 20-ak dana kasnije iste godine.

Na svečenom koncertu bio je predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suprugom, potpredsjednik Sabora Luka Bebić, ministar kulture Božo Biškupić.

U ime pokrovitelja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je na službenom putu u Barceloni, nazočne je pozdravio član gradskog Poglavarstva za kulturu, sport i obrazovanje Duško Ljuština. Ravnatelj kazališta "Komedija" Niko Pavlović zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos tom kazalištu.

U prepunoj dvorani "Lisinski" publika je ovacijama ispratila glumce kazališta i njihove goste. Da se zaista radi o spektaklu pokazuje to što su sve karte prodane istog dana kada su puštene u prodaju 14. studenoga.

Generalni sponzor svečanog koncerta "Noć mjuzikla" je tvrtka Whirlpool, koja proslavlja pet godina poslovanja u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara