Konačno dignuta optužnica protiv vjeroučitelja koji bi strijeljao Mesića i Pusić

Konačno dignuta optužnica protiv vjeroučitelja koji bi strijeljao Mesića i Pusić
Foto: Index

PODIGNUTA je optužnica protiv bivšeg vjeroučitelja Krešimira Bagarića jer je tijekom jednog svog predavanja javno poticao na nasilje i mržnju. Optužnica je podignuta više od godinu i pol od uhićenja i otvaranja istrage protiv njega, javlja Telegram.

Bagarić je bio kratko vrijeme u istražnom zatvoru, a u međuvremenu je dobio i otkaz u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca.

Prijeti mu do tri godine zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tvrdi da je Bagarić svojim stavovima pozivao na agresiju, mržnju i odbojnost prema pripadnicima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti te ih na taj način nametao učenicima. U optužnici je predloženo i da mu se izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja vjeroučiteljske službe za određeno razdoblje.

Na ovu optužnicu Bagarić ima pravo uložiti prigovor, a ako postane pravomoćna, sudit će mu se na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prijeti mu do tri godine zatvora.

Index je dobio snimku

Podsjetimo, Index je u prosincu 2017. dobio snimku Bagarićevog divljanja na nastavi osmog razreda kada ga je snimio jedan učenik. Bagariću to nije bilo prvi put da se tako ponašao pa je dijete skupilo hrabrosti da snimi vjeroučitelja i dostavi snimku Indexu.

"Đeneral je bio u pravu"

Za početak, vjeroučitelj Bagarić učenicima je objasnio kako je po njemu trebala izgledati operacija Oluja.

“Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni”, iznio je svoju taktiku Bagarić. No to mu nije bilo dovoljno. Kako je snimka nastala tik nakon presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svoga izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini te usput pohvalio zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad”, uz pohvale je ipak iznio dozu samokritičnosti Bagarić.

Nakon što je pohvalio čovjeka koji je naredio ubijanje tisuća muslimana, u okruženju godinama držao Sarajevo, a prije toga bez problema ubijao po Dalmaciji, Bagarić je učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

"Vješanje, samoubojstvo s tri hica u leđa, bacanje u septičku jamu"

"Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao", proklinjao je na satu vjeronauka vjeroučitelj. No nije mu bila dosta kletva i zazivanje vješanja. Dao je Bagarić i druge prijedloge.

"Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda”, ustvrdio je Bagarić koji na zanimljiv način shvaća širenje kršćanske ljubavi. Na Mesića i Vesnu Pusić Bagarić se vratio još jednom ustvrdivši da im treba "metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika".

"Hrvati su 4,2 milijuna kretena"

Bagarić je hrvatski narod uz već navedene uvrede "počastio" i epitetima "nezahvalna stoka, debili, kreteni, telci, 4,2 milijuna kretena". Na satu vjeronauka, ponovimo opet.

"Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gej okej i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom", dao je i malo homofobne poruke vjeroučitelj Bagarić. U jednom trenutku osvrnuo se i na svoje kolege, nastavnike u Osnovnoj školi Matije Gupca.

"U zbornici, znaš, Dan je Republike za 50 posto djelatnika", ustvrdio je smatrajući ih valjda Jugoslavenima ili u najmanju ruku nostalgičnima za bivšom državom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara