Koncesija ATV-a Split dodijeljena novoosnovanoj TV Jadran

TELEVIZIJSKU koncesiju koju je do sada koristila postaja ATV Split Vijeće za radio i televiziju danas je dodijelilo novoosnovanoj tvrtki TV Jadran.

ATV Splitu koncesija nije produljena jer nije platila naknadu za korištenje televizijske koncesije, odnosno zbog duga od oko 150.000 kuna, rečeno je na današnjoj sjednici Vijeća.

Član Vijeća Nikola Gamilec pritom je rekao da je tvrtka počinila i niz drugih nepravilnosti u radu.

Vijeće je stoga županijsku televizijsku koncesiju za splitsko područje, sa šest glasova za i jednim suzdržanim, dodijelilo novoosnovanoj tvrtki TV Jadran.

Predstavnik jednog od suvlasnika ATV Splita Tihomir Sablić takvu je odluku nazvao "pomaganjem organiziranom kriminalu" jer je, tvrdi, cijela priča oko neplaćanja naknade iskonstruirana kako bi koncesiju dobio TV Jadran.

Krivac za nepodmirenje duga državi direktor je ATV Splita Vedran Rožić kojeg je potkupila konkurentska tvrtka, kako bi radio na štetu ATV-a, kazao je Sablić.

Podsjetio je da su o tim zlouporabama medije već izvijestila četiri suvlasnika ATV-a - nogometni klub Hajduk, košarkaški klub Split, vaterpolo klub Jadran i tvrtka Acrux production.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da su vlasnici ATV-a u nekoliko navrata obavijestili Vijeće kako imaju spoznaje da Rožić namjerava izigrati njihovu tvrtku, no da im Vijeće niti jednom nije odgovorilo na dopise.

O primitku posljednjeg pisma poslanog, 26. rujna, članove Vijeća danas je obavijestila i predsjednica Branka Zovko Cihlar, no ono na sjednici nije pročitano jer je, kako je rekla, upućeno nakon što su zaključeni svi materijali za današnju sjednicu.

Sablić je nakon sjednice novinarima rekao da je u pismu obavijestio Vijeće kako vlasnici imaju saznanja da nije podmiren dug državi, te pozivaju to tijelo na upotrebu instrumenata naplate i blokiranje računa ATV-a do potpunog izmirenja potraživanja.

Dodao je da njegovoj tvrtki nije blokiran žiro račun, te da ona posluje pozitivno, s više od dva milijuna kuna na računu, koliko su zaradili samo u prvom kvartalu ove godine.

Zbog sumnje u primanje mita i nanošenja štete njihovoj tvrtki, suvlasnici ATV-a najavili su i tužbu protiv direktora Rožića, te žalbu na današnju odluku Vijeća.

Vijeće je danas dodijelilo novu televizijsku koncesiju tvrtki Slavonsko-brodska TV, dok je Nezavisnoj istarskoj televiziji, koja se natjecala za produljenje koncesije, dalo rok od 30 dana da podmiri ranije obveze i dopuni dokumentaciju.

Koncesije za emitiranje radijskog programa na lokalnoj i regionalnoj razini produljene su za tridesetak radio postaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara