Konvencija EU: Berlin i pariz odlučni dati "bezrezervnu potporu"

BERLIN i Pariz su "odlučni bezrezervno poduprijeti" prijedlog o budućnosti Konvencije, izjavio je njemački kancelar Gerhrad Schroeder u utorak u Berlinu prilikom konferencije za novinare koju je održao zajedno s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

"Njemačka i Francuska odlučne su bezrezervno poduprijeti" novi prijedlog Konvencije koji je iznio njezin predsjednik Valery Giscard DEstaing, jer ona "odgovara zajedničkoj inicijativi koju smo pokrenuli", izjavio je Schroeder nakon mini-summita s francuskim predsjednikom.

"Vjerujem da na temelju toga postoje dobri izgledi za postizanje kompromisa" na europskom summitu u Solunu (20. i 21. lipnja), dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zajednički ćemo se zauzeti za pozitivan rezultat u Solunu u pogledu institucionalne reforme, temeljene na prijedlogu predsjedništva (Konvencije)", rekao je Chirac.

Schroeder je na konferenciji rekao i to da će Njemačka poslati liječničko osoblje i pružiti potporu u transportu mirovnoj operaciji EU koja je u tijeku u istočnom Kongu. Vlada će o pomoći raspravljati u petak, a parlament će glasovati o odobrenju misije sljedećeg tjedna.

Francuska predvodi tu misiju, a Chirac je rekao kako njemački potez tumači prije svega kao znak europske solidarnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara