koprivnica: ivici jembrihu predana nagrada "Fran Galović"

Državna nagrada "Fran Galović" za najbolje književno djelo zavičajne tematike objavljeno prošle godine, na večerašnjoj svečanosti u Koprivnici, u sklopu 10. Galovićeve jeseni, predana je Ivici Jembrihu, za knjigu kajkavske lirike "Svetkujem rieč". L

Nagrada se sastoji od diplome i 10.000 kuna, a predao ju je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Ivica Jembrih rođen je 1939. godine u Gregurovcu Vetreničkom u općini Mihovljan, i dosad je izdao 20-tak zbirki poezije. Zastupljen je u antologijama i udžbenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokrovitelj književne priredbe "Galovićeva jesen" - što se odvija od 22. do 25. listopada u Koprivnici i Peterancu, u čast prerano preminulog književnika Frana Galovića (1887.-1914.), rođenog u Peterancu - je Ministarstvo kulture, a organizatori su Grad Koprivnica, Društvo hrvatskih književnika, Matica hrvatska Koprivnica i općina Peteranec.

Sutra će se u Peterancu održati tradicionalni "Spomenek Franu Galoviću - Ja tebe dajem ove pesme moje".

U 15 sati u Područnoj školi u Peterancu gostuju književnici Dragutin Tadijanović i Ićan Ramljak, u 16 sati u crkvi će biti izveden prigodan kulturno-umjetnički program, a u 18 sati u zgradi Općine bit će otvorena izložba slikara Ivana Andrašića na temu pjesničkog opusa Frana Galovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara