Koprivnica: Seminar u sklopu pilot-projekta zdravstvene reforme

U KOPRIVNICI je danas održan seminar o upravljanju kvalitetom i standardima kvalitete u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti u sklopu nacionalnog pilot-projekta reforme zdravstva, koji se u Koprivničko-križevačkoj županiji provodi već tri godine.

Otvarajući današnji seminar, direktor projekta Stipe Orešković ponovioo je tri glavna cilja zdravstvene reforme: produžiti očekivani životni vijek, poboljšati kvalitetu života putem zdravstvenih pokazatelja i smanjiti nejednakost u zdravstvenoj zaštiti.

Pomoćnik ministra zdravstva dr. Siniša Varga upozorio je na mogući otpor organizacijskim promjenama pa je, po njegovim riječima, osnovna uloga uprave zdravstvene ustanove pomoći zaposlenima da uoče potrebu za promjenama, uključiti ih u provedbu tih promjena i podjelu koristi što iz toga proizlazi.

Jedna od voditeljica seminara dr. Ana Stavljenić-Rukavina rekla je da se zdravstvenom reformom nastoji poboljšati i djelotvornost i kakvoća zdravstvenih usluga. Izgradnjom sustava upravljanja kvalitetom smanjuju se pogrješke uzrokovane ljudskim faktorom.

Danas je podneseno još 14 stručnih izlaganja o pristupu kvaliteti iz različitih područja zdravstvene zaštite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara