Koprivnica: ugovor o uređenju pet odlagališta

Ugovor o sufinanciranju uređenja pet odlagališta na području gradova Đurđevca i Križevaca te općina Drnja i Đelekovca danas su u Koprivnici potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i gradonačelnici i općinski načelnici.

Ugovor je vrijedan 16,1 milijuna kuna. Lani je već Fond odobrio gradu Koprivnici 22,1 milijun kuna za uređenje odlagališta "Piškornice".

Direktor Fonda Mladineo je naglasio da će osim službenih odlagališta Fond pomoći i u sanaciji divljih smetišta na zaštićenim dijelovima prirode i vodocrpilištima, a osim udovoljavanja kriterija Europske unije glavni je cilj da se podzemni izvori pitke vode zaštite od svakog oblika onečišćenja jer će voda za koju godinu postati jedno od najvećih hrvatskih bogatstava i izvoznih proizvoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničko-križevački župan Josip Friščić upozorio je da treba sanirati praonicu vagona u Botovu koja je već desetljećima opasna za okoliš, te iskoristiti mogućnosti geotermalnih izvora i proizvodnje biodizela za što već postoje kapaciteti u Molvama.

(Hina) xonov yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara