"Korade je ubojstva vjerojatno počinio pijan, a sada gori od krivnje"

ANTUN VUK, susjed obitelji Hudić, čiji je 15-godišnji sin Goran bio jednom od žrtava krvavog pohoda koji se proteklog tjedna dogodio u Zagorju, ispričao nam je kako je s generalom Ivanom Koradom išao u istu školu te kako s njim nikada nije bilo problema.

> Benko: Vjerujemo da je Korade u Hrvatskoj

> Majka ubijenog Gorana Hudića nekoliko se puta srušila tijekom pogreba

"Doduše, poslije rata je znalo biti problema, a to sve zbog njegovog pijanstva", kaže Vuk, koji smatra kako je upravo zbog pijanstva i došlo do stravičnih događaja koji su se prošlog tjedna dogodili u Velikoj Veterničkoj i Ivanecu. On je, kako kaže, uvjeren da se Korade još uvijek nalazi u njihovoj županiji i da nije naoružan. "On se vjerojatno napio i napravio to što je napravio, a onda se otrijeznio i sada vjerojatno gori od krivnje", kaže Koradin poznanik.

Vuk je i susjed Hudića, čijeg sina Gorana, kaže, poznaje od njegova rođenja: "Oni su uvijek bil i krasni ljudi, a on krasan dečko. Ne znam što bih rekao, stvarno strašno...". Vuk kaže kako i on ima djecu koja pohađaju srednju školu, no kaže kako strah u selu nakon ovih nemilih događaja polako jenjava.

Policija pregledava svačiji prtljažnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u O.Š. "Mače" sve je, kako doznajemo od tamošnje učiteljice koja je željela ostati anonimna, pod kontrolom. Djeca su na oprezu, baš kao i učitelji. Jedan ili više policajaca u svakom su trenutku ispred škole.

"Pitala sam djecu kako su proveli Uskrs, rekli su da im s obzirom na sve nije bilo baš lijepo, no vidim da se ne boje", kaže nam djelatnica O.Š. "Mače", dodavši kako oni koji su iz Velike Veterničke dolaze autobusima u školu, dok ostali dolaze pješice. Inače, O.Š. "Mače" udaljena je svega četiri kilometra od mjesta gdje su se ubojstva dogodila.

Iako to nije bio slučaj u proteklih nekoliko dana, policija je na ulazu u Veliku Veterničku detaljno pregledavala baš svaki automobil. Vozači moraju izaći iz automobila i pokazati što drže u prtljažniku. Ipak, na nekim punktovima na kojima je unazad nekoliko dana bilo policije, danas je nema, pa se dobiva dojam da je policije u selu manje.

Dario Markas
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara