Korčulanin s dark weba preporučenom poštom naručio drogu, htio ju prodavati

Korčulanin s dark weba preporučenom poštom naručio drogu, htio ju prodavati
Ilustracija. Igor Kralj/PIXSELL

KORČULANSKA policija uhvatila je muškarca koji je na internetu kupio drogu s namjerom da je preprodaje. 

Uhvatili su ga dok je u pošti preuzimao preporučenu pošiljku u kojoj je bila droga.

Kupio drogu na dark webu i dogovorio da mu se dostavi preporučenom pošiljkom

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Korčula proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Sumnjiči se da je, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, putem ilegalnih internetskih stranica tzv. dark weba od, za sada nepoznate osobe s područja Njemačke, kupio 50 g droge amfetamin i dogovorio da mu se na područje Dubrovnika dostavi preporučenom pošiljkom putem pošte, a zatečen je prilikom pokušaja preuzimanja pošiljke jučer, 26. veljače na području Korčule. Droga je bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područja Korčule.

Pretragom stana koji koristi osumnjičeni pronađena je manja količina marihuane, ecstasyja i metadona i jedan pištoljski metak.

Osumnjičeni 42-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a protiv njega slijede i prekršajne prijave sukladno Zakonu o suzbijanju droga i Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana", priopćila je dubrovačko-neretvanska policija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara