Kordić osuđen na 25 godina za progone Bošnjaka: Dva puta sam vidio Isusa

Tekst: I.Ć.
Foto: Arhiva

"DARIO KORDIĆ u zatvoru je dva puta imao ukazanje Isusa. Vjera mu se postala smisao i zato i ima toliku duhovnu snagu u toj 12-godišnjoj izolaciji", rekao je u razgovoru za BiH tjednik Republika predsjednik Hrvatskog zajedništva Herceg Bosne Petar Milić koji je nedavno posjetio Kordića.

Naime, tijekom posjeta Milić je osjetio novu duhovnu snagu, vjeru i nadu, koja je prema njegovim riječima izlazila iz Kordića. Podsjetimo, Haški sud osudio je bivšeg potpredsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne Darija Kordića na 25 godina zajedno s bivšim zapovjednikom viteške brigade Marijom Čerkezom koji je dobio 15 godina zatvora i to za "progon Muslimana u srednjoj Bosni koji je poprimio najekstremnije razmjere napadima na civilne ciljeve, ubijanjem i pljačkama".

"Moram kazati da je njegov duh veličanstven, što je začuđujuće s obzirom na činjenicu da je tolike godine u zatvoru", rekao je Milić za Kordića koji je još uvijek vlasnik najduže moguće kazne koju je izrekao sud u Haagu. Najviša kazna obrazložena je riječima da se Kordić "entuzijastički pridružio progonu i odigrao instrumentalnu ulogu u napadima u Lašvanskoj dolini u 1993.godini, a posebice u naređivanju napada na Ahmiće i na druga sela u travnju 1993. godine".

Kordić se od 2006. godine nalazi se u najčuvanijem zatvoru u Austriji i to u zatvoru Karlaua u austrijskom gradu Grazu. Tjednik Rebublika predstavio je i inicijativu o humanitarnom koncertu čiji bi cjelokupni prihod bio upućen obiteljima Hrvata kojeg je zaboravila i Hrvatska i BiH, a među njima se nalazi i "vidioc" Kordić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara