Kornatska tragedija: Završila istraga protiv Dražena Slavice

Kornatska tragedija: Završila istraga protiv Dražena Slavice

"ZAVRŠILA je istraga u kaznenom predmetu protiv bivšeg vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Dražena Slavice", stoji u priopćenju istražnog suca Županijskog suda u Šibenika Branka Ivića, a koji vodi istragu o kornatskoj tragediji.

Odluka za 15 dana

U priopćenju stoji i kako je završeno posljednje telekomunikacijsko vještačenje, a Ivić navodi kako je spis predmeta dostavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Prema važećem zakonu državno odvjetništvo može tražiti da se istraga dopuni ili pak podigne optužnica. Također, može se odustati od kaznenog progona okrivljenog Slavice. Odluka će se donijeti u sljedećih petnaest dana.

U slučaju kornatske tragedije, Slavicu se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno iz nehaja. Slavica je u svojstvu odgovorne osobe nadležne za protupožarnu zaštitu i vatrogasne intervencije, zapovjedio i organizirao vatrogasnu postrojbu za gašenje požara na otoku Kornat te je istu postrojbu okupio u vojarni gdje je, utvrđeno je istragom, propustio obvezu utvrđivanja osposobljenosti pripadnika ove vatrogasne postrojbe zbog čega su u helikopter ušla dvojica maloljetnika i jedan civilni ročnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život izgubilo 12 vatrogasaca

U kornatskoj tragediji život je izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a jedini preživjeli vatrogasac bio je Frane Lučić. Podsjetimo kako je tim sudskih vještaka već prije zaključio kako je uzrok stradanja vatrogasaca "rijedak prirodni fenomen poznat kao izgaranje nehomogene plinske smjese". Nakon toga zatraženo je i telekomunikacijsko vještačenje. 

M.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara